Jméno: The Leopard

Pohlaví: Muž

Věk: 7 let (od výroby)

Rasa: Divoký droid

Vzhled:
Leo disponuje hustou hřívou kudrnatých hnědých vlasů, které častokrát krotí pomocí svých brýlí, které jako jediné brání neposlušným pramenům jeho kštice od padání do jeho stejně tmavých očí. Ty jsou většinu času zdobeny jakousi šibalskou jiskrou, která v kombinaci s jeho věčným úsměvem neznačí nic dobrého. Onen úšklebek je skoro jeho signaturou, pyšní se jím téměř za každé situace. Jeho pihatou tvář také zdobí upravené vousy, kterým věnuje možná až příliš péče. V kombinaci se svými brýlemi nosívá šátek, který v případě potřeby zakrývá zbytek jeho tváře, ať už za jakýmkoliv účelem. A pokud znáte Lea, tak asi moc dobře víte, že těch důvodů, proč by si ten bastard měl zakrývat obličej je požehnaně. Jinak je Leopard průměrné výšky, dost malý na to, aby se snadno ztratil v davu, ale taky dost velký na to, aby mohl většinu svých přátel škádlit za menší vzrůst. Jeho původ je snadno znát podle pravé ruky, kterou kvůli nehodě nekryje syntetická kůže a je tedy zcela jasně kybernetická, což je důvod, proč ji neustále schovává pod rukavicemi a několika vrstvami oblečení. Jednoduše to tak značí fakt, že na svou rasu zrovna moc pyšný není.

Povaha, záliby a schopnosti:
Rodilý lišák nezkrotné a temperamentní osobnosti, který má problém s uznáváním autorit a vyšší postavení pro něj v žádném případě není překážkou, ať už v jakémkoliv slova smyslu. Svobodu názoru a nezávislost si získá za každou cenu, což úzce souvisí s jeho minulostí. Nemá problém s vyjádřením nesouhlasu a je pro něj typické otevřené a skoro až bolestivě upřímné jednání, ke společenskému úspěchu mu ale pomáhá jeho neuvěřitelný smysl pro humor a odvaha, která pramení z jakési až nezdravé sebedůvěry. Před ničím se nezastaví a když si postaví hlavu, nic s ním nehne. Jeho rady stojí za starou bačkoru a v žádném případě byste si od něj neměli nechávat v čemkoliv radit, za to ale umí docela dobře naslouchat. Občas. A taky je velmi dobře pohybově nadaný, vyložte si dle libosti. Když zrovna nešpehuje jednoho ze svých cílů, najdete ho kdesi v pajzlu s partou podobně smýšlejících jedinců, se kterými se schopnosti: pravděpodobně směje jednomu ze svých geniálních a humorných vtipů. Tak jim aspoň říká on. Ne, nejsou geniální a ani humorné.
Za své roky působení se naučil sestrojit své vlastní špehovací parťáky, jak jim rád říká, takzvaně spiderboty, které slouží jako šikovná věcička hned několika účelů. Mají v sobě zařízení nahrávací obraz i zvuk a v případě potřeby jsou schopni se po odeslaní dat sebedestruktovat. A pokud se jim nelíbí, jak s nimi zacházíte, jsou schopni překvapit i nepěkně silným elektrošokem. Mezi jeho poslední eso v rukávu je i schopnost vytvoření vlastního hologramu, který za správného užití není možno rozeznat od originálu. Takovou věcičku má však stále ještě ve vývoji, proto jde jen o věc, kterou používá jen málokdy k velmi krátkému zmatení nepřítele. Nebo kohokoliv, kdo mu jde po krku. A že takových lidí je.  

Příběh:
Pod sériovým číslem #641 790 831 byl na trh poprvé uveden teprve před sedmi lety. Za své stvoření vděčí Love Hubu, který ve zvyšující se poptávce po mužských modelech viděl příslib těžkého finančního obnosu. Reklamní billboardy napříč sektory tak brzy zdobila nová tvář. Stál na nich usměvavý snědý droid jménem Trix pyšnící se titulem ‚Novinka!‘, a zatímco zval veškeré zvědavé oči na návštěvu nevěstince, skýtal je přitažlivým úsměvem a zasněnýma kaštanovýma očima. Nebylo divu, že během svých prvních dní sklízel mezi zákazníky úspěch. Plnil kdejaké rozkazy, ztvárňoval ty nejdivočejší fantazie, a hlavně jako hodný a poslušný droid neodmlouval. Nuceně to však neznamenalo, že by nechtěl. Ať už šlo o chybu v softwaru, nebo úmyslnou sabotáž konkurencí, cosi v jeho programu se pokazilo. Začalo to nevinně, sem tam s ním při obdržení rozkazu zacloumala nevole, která však byla softwarem ihned odstrčena na pozadí. Brzy se však čas odpovědi softwaru začal prodlužovat, a ona prodleva byla vyplněna touhou odmítnout. Nebýt na chvilku oním předmětem, kterému se před očima míhaly tváře zákazníků takovým tempem, že se pomalu stávaly jednou. Jedinou nenasytnou tváří, kterou v žádném případě nezajímal jeho vnitřní boj, ale jen touha po vlastním uspokojení. Den se míjel se dnem a veškeré ty pocity, veškeré to zmatení a nenávist lidské sobeckosti zrnko po zrnku rostla v nevyhnutelnou katastrofu. Tiše a obezřetně, tak aby vždy prošel pravidelnými kontrolami bez větších potíží.
Otáčet věci vzhůru nohama Trixovi nikdy nedělalo problém, ostatně byl zvyklý plnit kdejaké fantazie, ale ona osudná noc byla doslova definicí onoho slavného slovního spojení. Mezi jeho první vzpomínky patří mlhavé upozornění na selhávání jednoho z biokomponentů a následný zmatený výraz zákaznice pod ním, která si zrovna dopřávala jeho společnost. Po zjištění, že je s droidem cosi špatně se logicky pokusila zkontaktovat personál, než ale stihla cokoliv učinit, byl droid pryč. Aniž by chápal, co se s ním děje a proč je tak najednou zahlcen všemi těmi nesmyslnými příkazy, nebezpečí nalezení ho zahnalo do nejnižších sektorů, které se mu na několik let staly útočištěm. Díky svému krátkému působení na scéně se jeho obličej nevryl lidem do paměti tak, aby ho někdo na první pohled označil za utečence. Do karet mu hrála i zbabělost Love Hubu, který nechtěl poutat zbytečnou pozornost na svůj selhávající personál a který na zdivočelého droida veřejnost odmítl upozornit. Den co den se pro zdivočelého droida stávaly emoce o něco přehlednějšími, jejich zdroje dávaly o něco větší smysl a droid začal pomalu ale jistě utvářet svou osobnost. Leo tak zahodil svou starou přezdívku a během svých let na útěku stihl nasbírat kdejaké zkušenosti a potkat kdejaké lidi, mezi kterými si vysloužil své současné jméno. Díky svému původu se prokázalo i jeho technické nadání, díky kterému se mu povedlo vytvořit soukromou sérii robotických pavouků. Právě ti ho dostali do centra byznysu s informacemi, v jejichž sběru se za ty roky téměř zcela zdokonalil. Umí nasbírat špínu na kohokoliv, a hlavně ji následně umí prodat. Chcete na kolena dostat konkurenci? Zjistit, jestli vás vaše drahá polovička podvádí? Nebo chcete získat nějaké peprné záběry vaší prsaté sousedky? Leo je odpověď.
Onen strach z toho, že ho jednou někdo najde a pokusí se přeprogramováním sebrat jeho těžce vybojovanou svobodu ho však děsí každou minutu jeho prozatím krátkého života, což je fakt, proč svůj původ před každým tají a skrývá se za maskou člověka. Bez kvalitního servisu se ale může stát cokoliv, a co se stane, až se začnou projevovat chyby v jeho zanedbaném systému? 

Hráč: Banán

Obrázky: