Období vládní krize 

(aktuálně probíhá)
Samá špice systému se ocitá v bezvýchodné situaci. Tanagurou se proslýchá, že dva z pěti nejmenovaných vládců propadli šílenství. O hlavní slovo se teď perou Orphe a Raoul, přičemž Iason se pomalu stahuje z veřejnosti s myšlenkou, že vládní korupce začíná být nekontrolovatelná. Tato dysfunkce poukazuje na hořkou pravdu: hlavní počítač potřebuje upgrade.

Informace o upgradu se mezi nejvyššími představiteli stává veřejným tajemstvím. Nikdo však není připraven zahájit sekvenci. S novým počítačem totiž nastávají nová pravidla - volí se noví senátoři. Původní členové správního orgánu by se tak stali zcela bezcennými, stejně jako Syskids staré generace. Ovšem nikdo se nechce vzdát svého postavení, a proto se datum upgradu neustále posouvá, zatím co důvěryhodnost vlády exponenciálně klesá.

Občané se začínají bouřit, aniž by věděli pravý důvod. Čtvrtý sektor z většiny drží stávku kvůli snižování platů a v pátém sektoru panují rozsáhlé války gangů o zásoby omamných látek a zbraní, které díky korupci významně zlevnily. Navíc kdosi z Andersonova gangu ukradl tajné zprávy o upgradu a nikdo nemá ponětí, kam byly ukryty.

Goal: Zajisti tajnou složku klíčových informací a rozhodni, jestli s ní naložíš ve prospěch nového upgradu, nebo ponecháš stávající, ale korupcí prožranou vládu.

Počet indicií: 2

Nápověda: Proslýchá se, že jistá osoba s přezdívkou Snack sídlící na Ústředí černého trhu by mohla poskytnout nějaké informace.

Odměna: Individuální (přizpůsobená jednotlivým postavám)

První etapa je víceméně pokusná. Její řešení proto nebude těžké ani zdlouhavé a s jejím řešením bude pomáhat postava Jordan Snack Well.

Více info zde