Jméno a příjmení postavy:
 Malcolm Bright

Věk: 27 let 

Výška: 173 cm 

Váha: 80 kg

Rasa: člověk

Vzhled:
Malcolm není žádný výkvět růstového hormonu. Je to menší človíček se svalnatou, ale pořád poměrně drobnou postavou. Co většinu lidí upoutá jsou jeho velké oči, jejich barva je totiž v nějakém smyslu velmi jedinečná, možná proto, že nelze přesně rozeznat, jestli jsou modré nebo zelené. Snad trochu od obojího, jedno, nebo druhé… kdo ví. Má také světle hnědé vlasy. Kdyby si neudržoval čistě oholenou tvář, vousy by byly stejné barvy, občas když popustí strniště, jde to trochu vidět.

Povaha a současnost:
Jeho dětství a dospívání bylo sice růžové, ale kdyby si někdo myslel, že to tak funguje i teď v jeho dospělosti, mohli bychom jeho úsudek považovat za chybu lávky. Výcvik pro detektivy v City of Sin totiž není záležitost, ve které by se jednalo v rukavičkách. Malcolm při výcviku viděl spoustu věcí. Hrůzy, póvl a špínu sektoru 4 a 5, občasnou bídu pracovníků v sektoru číslo 3… A ve své praxi nevynechal ani občasné vraždící eskapády ve svém domovském sektoru 2 a dokonce ani v Tanaguře, nejbohatší a nejvíce VIP oblasti města. I přesto, že přes den se může zdát být jméno Bright „nomen omen“ a Malcolm na všechny okolo působí velmi mile, kultivovaně a nápomocně (k čemuž dopomáhá i jeho poměrně distingovaný vzhled), za zavřenými dveřmi svého bytu občas zažívá svá malá soukromá muka. “Pavor nocturnus“, známé jako „noční děsy“, ho sužují již od začátku jeho působení u kriminalistů. Krátké děsivé noční výjevy ho dokáží křičícího a zpoceného probudit, nebo ho doslova vyrazit z postele. Tomu se ale Malcolm naučil čelit párem širokých kožených pout, kterými si podél těla připoutává ruce každou noc před spaním. Ani to ho ale nebrzdí v tom každý den vstát a vrhnout se do své práce a věnovat se některým svým zálibám, jako například sbírání bodných a sečných zbraní (které má úhledně připevněné v obrovských vitrínách na každé straně své led televize) nebo smíšených bojových umění – v jednom z nich dokonce dosáhl i na černý pásek. Bojová umění a jeho služební zbraň Heckler a Koch VP9 ho při práci spolehlivě chrání. Možná už má malou nemoc z povolání, ale i „na doma“ si koupil zbraň, přece jen, člověk nikdy neví. Tou zbraní je Steyr L-A1 Luger. Také u sebe venku tahá lovecký nůž, jen tak pro jistotu.

Historie:
O Malcolmovi se dá říct, že vyrůstal se zlatou lžičkou v puse. Jeho otec byl známý lékař a chirurg Martin Whitley, proto bylo dost peněz na to, aby zajistil rodinu s tím, že Malcolmova matka Jessica Whitley nikdy pracovat nemusela. Peníze z rodinného rozpočtu však jen neutrácela, ale pokoušela se je i investovat, a to hlavně do Malcolmovy budoucnosti, jelikož ta, jako budoucnost jejich jediného dítěte, byla ze všeho nejdůležitější. Nebyly to ale jenom peníze, co bylo Malcolmovi předáváno. Byly to i znalosti jak v oblasti obyčejné výuky ve škole, tak i výuky mimo ni. Není jasné kdo, nebo co ho přesvědčilo studovat kriminalistiku, ale možná jen měl talent si dát dvě a dvě dohromady. Po skončení svého studia se osamostatnil a ze svých uspořených peněz si koupil nádherný byt (penthouse) v jedné z nejkrásnějších budov v sektoru číslo 2. Tam dosavad žije sám, jenom se svou šedou papoušicí jménem Doris. Své příjmení Whitley si změnil na příjmení Bright proto, aby nebyl protekčním děťátkem svého otce. Sám díky tomu odstartoval svou kariéru detektiva u prestižního útvaru.

Hráč: Jesus

FC: Tom Payne
Obrázky a další info:




AUX28 DB940 je jeden z nejlépe hodnocených vozů moderní doby, díky svému hladkému i drsnému vzorku pneumatik zvládá město a i výlet do okolní pustiny. Jeho temperovaná skla a obrněná konstrukce zajišťují 100% ochranu řidiči i případnému spolujezdci. Technologie rychlého průjezdu městem umožňuje řidiči oddělit se z velkého auta a prosvištět jakýkoliv dopravní kolaps na úzké, aerodynamické motorce. A to je něco, co se počítá. Stejně jako vodíkový pohon.


Doris je africký šedý papoušek. Je to také jediný společník, který Malcolma ještě neopustil, i když on ji občas nedopatřením, nebo také schválně, vypustí z klece ven do bytu. Za svůj život pochytila od Malcolma několik slov a také se naučila říkat si o sušenky, kterých má pěknou zásobu u své klece. Několikrát také slyšela Malcolma ukopnout si palec, takže její nejoblíbenější věta zní: "Dej mi sůšu, dej mi sůšu, ty vole AU!"