Jméno a příjmení postavy: Jerry "Grinder" Roth

Pohlaví: Muž

Věk: 26 let

Rasa: Evolution

Vzhled, povaha a schopnosti:
Na první pohled Jerry vypadá jako docela tuctový, zodpovědný muž. Má dlouhé odbarvené popelavě blonďaté vlasy. Pracuje jako řadový úředník, takže ho lze běžně potkat v decentním obleku nebo jiných slušných šatech do společnosti. Kdokoliv, kdo ho potká ve druhém sektoru, má jistojistě pocit, že si žije docela průměrný život. Mohou ho vidět na diskotékách s dalšími rozmazlenými mladými lidmi, v zábavních a nákupních centrech. Jenže Jerryho identita je dvojí mince. Jedna ve dvojce, kde se chová slušně a podřízeně, a druhá v pátém sektoru v nejchudších oblastech. Co tam řadový úředník dělá? Především pobývá mezi svými skutečnými přáteli.

Jerry se ve druhém sektoru, kde má svůj skromný byt, chová jako spořádaný občan. Chodí do práce, vydělává peníze, navštěvuje firemní večírky s kolegy, povídá si o politice a pochlebuje vládě. To však dělá jen kvůli rodičům. Jerryho bytí v pětce je o něčem úplně jiném. Koupil tam malou zničenou budovu, kterou vede v záznamech jako sklad. V ní ovšem žádný sklad není, budovu předělal na obytný objekt, ve kterém nechává bydlet své čtyři kumpány z gangu. Součástí jeho "druhého domova" je velká dílna, kde si společně vyrábějí svoje kostýmy, zbraně a opravují dopravní prostředky. Přestože se stylizují jako gang a říkají si Garbage Vikings, jejich polem působení jsou samé dobročinné věci. Na svých motorkách jezdí do čtvrtého sektoru sabotovat demonstrace proti evolutionům, maří cesty nákladních vozů s kryoboxy petů, brojí proti gangům otrokářů a podobně.

Jerry se jako Garbage Viking obléká do lehce odhalujícího kostýmu, který zvýrazňuje jeho vysokou atletickou postavu. Vlasy si češe do nápadného účesu a obličej si výrazně maluje černou barvou tak, aby ho nikdo na první pohled nemohl poznat a aby zmátl software na rozpoznávání obličeje. Na levé ruce má rukavici s malou řetězovou pilou. V převleku mu nikdo z gangu neřekne jinak, než Grinder.
Jerry má totiž poněkud netradiční schopnosti. Vše začíná jeho silnými a zranění odolnými dlaněmi. Zvládne zmáčknout plechovku takovou silou, že si z ní vyrobí malou hrací kostku. Jeho tělo je schopno strávit téměř cokoliv. Od železa a kamení až po sklo a diamanty. Kvůli tomu je celý jeho trávicí trakt včetně úst natolik rezistetntí, že mu neublíží ani spolknuté žiletky. Ovšem s takovými schopnostmi není nijak extrémně nebezpečný. Proto je využívá především jako vtipnou vložku nebo k zastrašení ostatních.
Jerry se jako Grinder chová naprosto jinak. Z klidného člověka se stane poťouchlý blázen, který je schopný si celý den povídat jen se svým oblíbeným plyšákem Jeffreym, kterého nosí vždy u sebe. Nikdo si není jistý, jestli svou druhou osobnost Jerry jen předstírá, ale je dost možné, že nikoliv.
Dalším Grinderovým rysem jsou nesmyslné nápady, jako třeba odpálit Jeffreyho na Měsíc jen za pomoci trubky, odpadků a pár gramů trhavin. Nejednou takhle zapálil celou skládku.
Gang Garbage Vikingů je mimo jiné poměrně talentovaný v muzice. Jednou za čas se sejdou na nějaké underground party a zahrají několik svých písniček o absurditě města, s Grinderem jako frontmanem. Samozřejmě nejsou příliš profesionální, ale co je v pátém sektoru kvalitní?

Příběh:
Jerry se narodil do početné rodiny úředníků. Jeho otec pracuje jako revizor tržních výkazů a matka zastupuje práci kontrolora akciových dividend. V rodině mají pracovní tradici dlouhou po několik generací, a tak nikdo nepředpokládal jinak, než že je bude Jerry následovat. To se jim nakonec splnilo. Mladý Jerry vystudoval prestižní byrokratickou školu a nastoupil do práce jako finanční kouč a dluhový poradce. Svou práci především zastává přes telefon nebo videohovor, ale osobní schůzky u něj nejsou výjimkou.

Těžko posoudit, kdy se v Jerrym vše zlomilo. Možná to bylo už v dětství, které si kvůli studování neužil, nebo ve chvíli, kdy mu jeho babička řekla, aby šel a viděl kus světa, aby neskončil jako jeho workoholičtí rodiče. Tehdy poprvé navštívil pátý sektor, kde se mu natolik zalíbilo, že ho prohlásil svým druhým domovem. Má tam volnost, může být sám sebou, nemusí skrývat svoje schopnosti a hlavně tam má své čtyři kamarády: staršího muže Oblecka se schopností rozsvěcovat žárovky myšlenkou, kyborga Lea, hořlavého Jima a pyromana Adama, který je po dětské obrně, kdy venku chodí za pomoci exoskeletonu a doma jezdí na vozíčku.
Mezi sektory se Jerry bez problémů pohybuje městskou dopravou, protože se vždy převléká až ve svém domě v pětce. Tam tráví téměř každé své volno, vyjma občasného společenského života ve dvojce.
Protože jejich gang není agresivní vůči vládě a svým způsobem se v pátém sektoru mezi stovkou jiných gangů úplně ztrácí, policie o ně nejeví téměř žádný zájem. A i když mohou vypadat jako banda amatérů, jsou mnohem chytřejší a schopnější, než si všichni myslí.

Hráč: 10k

FC: Boregard Toxicuh
Obrázky a videa: