Jméno a příjmení: Jeannie Heather Finnigan

Pohlaví: Žena

Věk: 23

Rasa: Kyborg

Vzhled:
Jeannie byla od mala vychovávána v nadbytku jídla, což se v průběhu času podepsalo i na její vzhledové stránce. Je zavalité postavy, na čemž nic nemění její kovová pravá noha, kterou si musela chtě nechtě nechat přimontovat, aby mohla pokračovat v soběstačném životě bez zábran. Má blond vlasy po ramena, které jsou takové už od přírody. Na obličeji svítí její zelené oči, které jsou většinou schovány pod kulatými brýlemi. Častokrát byla přesvědčována, ať je nahradí za čočky, ale nikdy se nenechala přemluvit. Tak střídá brýle černé, černé s hnědým vzorem a dokonce má i jedny červené, které si bere do klubů nebo na nějaké akce, na které je černá až moc pasé. Maluje se naprosto ojediněle, protože na to v klasickém životě nemá čas, a když už si ho najde, stejně skončí jenom u lehkého namalování očí a výrazných rtů. V extravagantních rtěnkách si libuje a kdyby nevypadaly tak špatně na nenamalovaném obličeji, nosila by je denně. Abychom se ale posunuli i k její postavě, důležité je zmínit její tělesné proporce. Rozhodně to není žádná houžvička, dala by se spíše přiřadit k druhé straně tělesných skupin. Má ovšem i na svou postavu trochu kratší nohy, které by byly v poměru k trupu 1:1. Její namontovaná kovová noha je zářivě stříbrná, ale o její tělesné modifikaci moc cizinců neví. Většinou ji totiž zahlédnete v civilu v dlouhých kalhotách a kanadách, které tak zakryjí jakýkoli kus kůže na jejích dolních končetinách.

U oblečení ale ještě chvilku zůstaneme, protože její styl oblékání je opravdu specifický a nezaměnitelný. I když už jsme si popsali její spodní polovinu těla, která je většinu času zakrytá v černé barvě výše zmiňovaných kalhot a bot, svršky se každý den mění. Potrpí si na slušně vypadající kousky, takže převažují košile nebo haleny doplněné sáčky a dlouhými chlupatými kabáty, jestli je náhodou zima, ale v barvách je opravdu svá. Miluje patchworkové vzory, která jsou pro ni nesmrtelné, stejně jako různé duhové kombinace a často spolu kombinuje věci, které by někdy ani nešly dohromady. Pokaždé k tomu ale doplní i své prsteny (na každé ruce nosí tři - na pravé má na malíčku, palci a prsteníčku; na levé to je palec, ukazováček a prostředníček) a několik řetízků (dva zlaté a jeden černý choker). Má ovšem i menší tetování za uchem, na kterém je vyobrazeno šest geometrických vlaštovek.

Povaha, záliby a schopnosti:
Jeannie je srdcem doma a dala by cokoli za to, aby udržela rodinu šťastnou, i když se jí rozpadá pod rukama. Neustále si rodinný rozpad dává za vinu a je z toho častokrát opravdu smutná, protože nebýt jí, rodina žije ve stálé harmonii dál a dál. Proto se od ostatních ze své rodiny izolovala a nyní žije jako uzavřenější člověk, aby neubližovala dalším lidem. Je to ale jen image, kterou ostatním nabízí, aby se od nich odcizila, a hraje si tak na nedostupnou a uzavřenou doktorku s nosem nahoru, ale pravda, jak se opravdu chová, je úplně jinde. Na první pohled možná působí trochu netečně a nedobytně jako chladný ledovec, ale to jen proto, aby si od sebe udržela všechny pochybné existence a ty ne tolik pochybné chce udržet dál, aby je ušetřila zklamání, u kterého si myslí, že ho roznáší jak mor. V tom je už hodně cítit její sebekritika a neschopnost vinit druhé. Většinou. Když už by se ale náhodou někomu podařilo prolomit tuhle barikádu nepříjemné stydlivky, poznal by, že ve skutečnosti je Jeannie přesný opak. Je veselá (alespoň v rámci možností, vždycky totiž byla jako nejupjatější v jejich rodině) a ráda pomůže, když může. A když nemůže, tak se aspoň snaží. Pro lidi, kterým věří, by se rozkrájela a udělala první poslední, ale největší problém je, že už nedokáže tolika lidem věřit.

Je neskutečný perfekcionista. Svůj malý byt v druhém sektoru má zařízený sice docela přeplácaně, protože se v něm bijí barvy stejně jako v jejím šatníku, ale nikde není nic jen tak halabala pohozené. Dbá na to, aby měla doma i ve své práci pořádek a aby se nikde nic neválelo. Už jenom z tohohle důvodu jí dělá problém chodit do nějakých pochybnějších podniků, protože když dáme stranou její neschopnost se odvázat, nesnesla by se pohybovat v doslovném dvojsmyslném bordelu. Je tak docela silný abstinent, alkohol nikdy neochutnala a ani to nemá v plánu.

Další věc, kterou je nutno zmínit, tak to, jak ji už odjakživa fascinuje fungování lidského těla a celkově myšlenkové pochody, nemoci a všechno možné související s lidským tělem. Proto není třeba zmiňovat, jak moc ji nadchla práce s lidským tělem a programováním umělých inteligencí. V první řadě ovšem pracuje na lidském těle jako takovém jako zdravotník, ale sem tam se jako samouk zabývá fungováním mozku a programováním umělé inteligence. Protože její starší bratr je dobrý mechanik a pracuje v robotickém průmyslu, díky němu si mohla sama vytvořit robotického psíka, kterému jako prvnímu sama navrhla umělou inteligenci. Je to jedna z mála věcí, na které je opravdu pyšná.

Příběh:
Jeannie se narodila jako třetí dítě rodičům Finniganovým, kteří se vzali teprve několik měsíců před jejím narozením, a stala se tak prvním manželským dítětem. Její otec je kuchař a matka byla političkou, než odstoupila a rozhodla se odejít na odpočinek i v docela brzkém věku. Velkým vzorem pro ni odjakživa byl její starší bratr Adam a jeho dvojče Aaron. Oba dva ji nadevše milovali a rozmazlovali, protože rodiče se hned začali starat o její dva mladší sourozence, kteří od ní byli vzdáleni jen dva roky, a co bylo horší, byla to zase dvojčata! S Katelin a Wesleym si proto neutvořila zas tak dobrý vztah, stejně jako s jejími dalšími sestrami, Julií a Agathou, které jsou od ní opravdu dalece věkově vzdálené. Všechno se ale začalo zhoršovat v té době, když Katelin a Wesleymu bylo pět let a Aaron se dostával do puberty. Jeannie si byla čím dál víc bližší s Adamem a Aaron se dostával do pozadí, protože to byl neskutečný průšvihář, a začal na na Jeannie žárlit. Před ostatními dělal, že má Jeannie rád jako doposud, ale když byli sami, nebyl to už ten bratr, kterého znala. Začala se tak uzavírat víc a víc do sebe. Nepomáhalo tomu ani to, že stejně s ní bylo zacházeno i ve škole, proto byl Adam jediný, s kým se dokázala bavit. Byla šikanována za své názory a za to, jak vypadala, tak se rozhodla víc věnovat studiu.

Když jí bylo čtrnáct a její sourozenci si chtěli najít vlastní bydlení, rodina se začala ještě víc rozpadat. Když její otec přišel na to, že Aaron chodí po barech, je neskutečný sukničkář a i se zapletl do několika zločinů, vydědil ho. Jeho bratr to nesl těžce a opustil rodinu, vydávaje se bůhví kam. Jeannie mezitím nastoupila do školy pro nadané. Když se jednou ale vracela ze školy domů, uviděla Aarona. Po dvou letech se stal nekontrolovatelný, napadl ji, a ona při tomto incidentu přišla právě o onu nohu. Nikdy nikomu neřekla, jak se jí to stalo, protože i když její bratr tolik udělal, vždycky ho měla ráda, a nechtěla, aby její vinou byl ještě vzdálenější. Poté ale musela studium ukončit, protože procházela docela silnými psychickými problémy, a po roce začala studovat znovu.

Dokonce si během studia našla i několik přátel, na které nedá dopustit, a přestěhovala se do vlastního malého bytu, který jí rodiče zaplatili na první rok, od té doby si ho platí sama a i když jí peníze stačí sotva na pokrytí základních potřeb, nestěžuje si. Aspoň v materiálním hledisku, protože má vše, co potřebuje. Když má ale mezi prací čas, snaží se najít něco o svém nejstarším bratrovi, který se vypařil.

Obrázky: